Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Ikea börja värma hus och vatten

Nu ska Ikea börja värma våra hus. Ikea utökar sitt sortiment med paneler.

”2019 kommer vi äntligen börja sälja solcellspaneler i Sverige. Säljstarten kommer ske efter sommaren och just nu håller vi på och förhandlar med leverantörer och partners.” Det skriver Ikea i information till pressen.

Enligt Ikea kommer deras erbjudande bli riktigt prisvärt solcellserbjudande, snabbt och enkelt, men företaget vill ännu inte säga hur mycket de kommer att kosta eller vad erbjudandet innebär.

– Vi kommer att välja den partner som ger oss bäst förutsättningar att möta kunden på den svenska marknaden, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef till Dagens Nyheter.

Möbelföretaget säljer redan solceller med installation till kunder i Tyskland, Belgien, Holland och Polen. I dessa länder har man ett avtal med lokala leverantörer, men vilket företag/partner som Ikea tänker att välja i Sverige är inte klart ännu.

Enligt Dagens Nyheter är priserna på åtta solpaneler Holland 35-52 000 kronor och i Italien kostar elva paneler 57 000-61 000 kronor.

I Tyskland kostar 10 paneler cirka 50 000-54 000 kronor, enligt Ikeas hemsida.