Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du snart av- och omboka sjukhustider på nätet

Från och med hösten 2020 blir det lättare för patienter att boka tider hos Skaraborgs Sjukhus. Då införs en digital webbtidbok för om- och avbokning, meddelar man från sjukhuset.

Skaraborgs sjukhus meddelar nu att digital webbtidbok för om- och avbokning införs i höst.

- Patienterna kommer uppleva en bättre tillgänglighet till oss, då de kan sköta av- och ombokningsärenden själva och på så sätt, till exempel, slippa passa telefontider på våra mottagningar, säger biträdande sjukhusdirektör Stellan Ahlström vid Skaraborgs Sjukhus i en informationstext från Skaraborgs sjukhus.

Webbtidbok 1177 är ett prioriterat projekt och en av de sex prioriterade digitala invånartjänster som, enligt beslut i regionstyrelsen, ska införas i alla förvaltningar. Det har sedan hösten 2019 pågått som ett projekt inom valda verksamheter i Västra Götalandsregionen, men ska nu alltså breddinföras.

Detta innebär att det patientadministrativa systemet ELVIS tidbok integreras mot tjänsten webbtidbok i 1177 Vårdguidens e-tjänster. Syftet är att göra det möjligt för invånarna att kunna se sina bokade tider samt kunna av- och omboka tider inom en och samma mottagning.

Redan idag kan de flesta patienter se sina bokade tider på 1177, men införandet av webbtidbok innebär ytterligare en förbättring för patienterna vid Skaraborgs Sjukhus.

-Vi kommer kunna ta med allt det arbete vi nu lägger ner på webbtidbok till införandet av framtidens vårdinformationsmiljö, FVM, uttrycker Stellan Ahlström i informationen från sjukhuset.

FVM är en stor satsning på ett nytt IT-system för sjukvården i regionen, som är försenat, men på väg att införas.