Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – Julas lösning på järnvägen vinner pris

När Retail Awards avgjordes under måndagen stod det klart: Jula har utsetts till ”Årets Logistiksatsning”.

– Det känns superbra. Jätteroligt att det uppmärksammas. Det betyder också att fler ser fördelar och möjligheter med vår tågpendel. Förhoppningsvis vill fler vara med på resan, säger Julas logistikansvarige, Lennart Karlsson, i ett pressmeddelande.

Företaget får utmärkelsen med följande motivering från juryn: ”Jula har på egen hand gjort det många drömmer om. På ett nytänkande, effektivt och miljömässigt fördelaktigt sätt har stora delar av godsflödet flyttats över till en innovativ järnvägslösning.”

Lennart Karlsson tycker att motiveringen passar bra in på Julas logistiklösning. Den startade som ett miljöinitiativ, och har nu utvecklats från tågpendel till en intermodal transportlösning.

− Vi har ett engagerat och aktivt hållbarhetsarbete vilket vår nu prisade logistiklösning är ett bevis på. En stor eloge till Lennart Karlsson och alla medarbetare som varje dag gör ett fantastiskt jobb med att utveckla våra logistiklösningar, säger Julas vd Joachim Frykberg i pressmeddelandet.

− Vi har nu också utökat järnvägstransporter med en europapendel som går fyra dagar i veckan från Duisburg till Falköping. Vi har också investerat med mer kapacitet både i tågspår och rangerytor, säger Lennart Karlsson.