Skaraborg

Foto Anders Wiklund/TT

Gustaf E Bil har funnits som bilföretag sedan 1947 och finns idag på de tre Skaraborgska orterna Mariestad, Skövde och Lidköping. Bolaget säljer cirka 2500 nya och begagnade bilar per år, har 55 anställda och omsätter cirka 300 miljoner kronor per år. Tidigare ägare Midway Holding AB har beslutat att avyttra ett flertal bolag inom koncernen, däribland Gustaf E Bil.

Övertagandet innebär att Nordiska Motor utökar med ytterligare ett bolag inom bilbranschen. Det innebär att portföljen efter övertagandet består av fyra stycken bilbolag och samtidigt breddas utbudet av nybilsmärken.

– Vi ser förvärvet av Gustaf E Bil som en långsiktigt bra investering som stärker vårt utbud. Vi ser med tillförsikt fram emot att få börja jobba tillsammans med den nya personalen och alla kunder, säger Mikael Brunnhagen, VD för Nordiska Motor.

– Det är glädjande att vi har lyckats få bästa tänkbara ägare att förvärva bolaget. Nordiska Motor är ett mycket branschkunnigt företag med lång erfarenhet från bilbranschen. Tillsammans med den nye ägaren har Gustaf E Bil och dess personal betydligt bättre möjligheter att utvecklas på ett positivt sätt, säger Midway Holdings VD Sverker Lindberg.