Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjesepoken i Skara – minns du den?

Under 70-, 80- och början av 90-talet var Skara staden man åkte till för att roa sig. Ställen som Willis place, Studio 7, Malibu, Stadt och många fler lockade besökare från hela Skaraborg. Nu startar vi en serie om nöjesepoken och efterlyser samtidigt era minnen och bilder.

Skaras glansdagar som nöjesmetropol började redan på 1970-talet. Då öppnade Bert Karlsson stans första riktiga disco, Willis place. Det låg en trappa ner i en fastighet på Skaraborgsgatan.

– Willis place var väldigt hett. Det var unikt med den ljusrigg och det ljudet som fanns där, förklarar Pär Winberg.

På 80-talet jobbade han som discjockey på flera av Skaras inneställen. I dag är han som dj en del av nostalgifesten på Kråks, där besökarna kan återuppliva glansdagarna från förr.

Populärt disco

Ett ställe Pär Winberg ofta jobbade på var Malibu vid Skara sommarland, som var öppen sju dagar i veckan sommartid. Dit åkte festsugna från hela Skaraborg för att dansa, umgås och titta på sina idoler som uppträdde.

Studio 7 var också populärt. Det drevs av "Leffe Boy" och var först ett tillhåll för ett lite äldre klientel innan även ungdomarna hittade dit.

– Ibland var det så knôkat att det var kondens på speglarna, minns Pär Winberg.

Stadshotellet lockade också många, inte minst på de omtalade oktoberfesterna och stadsloppet, då en hög bro byggdes över uteserveringen.

Dans på gatan

Stadsloppet med efterföljande fest drevs av Lasse Lidaräng, som var full av påhitt. En gång ordnades diskotek utomhus när dj och högtalare placerades ovanför Klostergatan och folk dansade på gatan.

Andra populära uteställen i stan under nöjeseran var efterföljaren till Willys place, diskoteket Basement, som startades på 90-talet, och Kråks, som i perioder var mycket populärt.

Nu söker vi dig som minns Skaras nöjesställen. Du som har minnen från dem och kanske till och med har bilder. Avsikten är att göra en nostalgiserie om nöjesepoken i Skara och vi kommer självklart att prata med dem som drev uteställena och de som jobbade där, men vi vill också höra från er andra som var med. Hör av er till oss på [email protected] eller 0511-77 01 02.