Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjda arrangörer hoppas på mer dansband nästa år

I lördags bjöds det upp till dans i Billingehov när Skövde Dansbandsgala gick av stapeln för första gången. Ishallen förvandlades till dansbana och 600 danssugna samlades för att svänga sina lurviga till rytmerna. Planerna för 2019 är redan igång.

Redan under söndagen kunde tidningens läsare se en bildspecial från eventet. Dansband som Scotts, Date och Järnvingarna stod för tonerna under kvällen.

Evenemangsansvarig för dansbandsgalan är Janne Andersson.

– Vi tycker att det gått väldigt bra. Det praktiska med arrangemanget har funkat klockrent. Vi är nöjda.

Som bilderna visar var det blandade åldrar som valde att dansa loss i ishallen under lördagen, något som uppskattades av arrangörerna.

– Det är trevligt med en bred publik och att många uppskattat evenemanget, säger Janne Andersson.

Hur var era förväntningar inför eventet?

– Jag kan inte säga att man hade några förväntningar, men förhoppningar kan man ju ha. Man har hoppats på att det ska komma mycket folk. Alla arrangörer drömmer ju om att få sätta upp en lapp i dörren om att det är fullt, säger Janne.

Han poängterar att de varit beredda och medvetna om att det tar tid att etablera ett stort event. Responsen från allmänheten har bidragit till att det känts bra.

– Det är skönt. Det har varit mycket positivt snack runt om, även på sociala medier, säger han.

Förhoppningen är att galan ska bli en årlig tillställning. Snacket har börjat men ännu är inget hugget i sten.

– Tanken är att det ska bli fler gånger och vi pratar redan om att köra nästa år igen. Vi tittar på det, men eftersom vi är en ideell förening behövs ju ett styrelsebeslut.

Föreningen som står som arrangör är Skövde AIK. Det är föreningens alla eldsjälar som gjort evenemanget möjligt.

– Det är många som varit med och bidragit. Vi är tacksamma för alla som ställt upp, föräldrar, spelare och övriga i föreningen. Det är många som jobbat ideellt och varit en del i det här.