Det tredje svenska VM-bronset i historien är säkrat – men det satt långt inne mot de engelska ”Lejoninnorna”.

I slutminuterna kämpade Sverige desperat för att freda sitt mål – men såg för ett ögonblick i den 90:e minuten ut att bli hårt straffade. Detta när Lucy Bronzes fina volleyträff gick förbi samtliga spelare i straffområdet – inklusive Hedvig Lindahl i målet – utom en.

Sveriges mittbacksveteran Nilla Fischer hade nämligen sjunkit tillbaka på mållinjen. Därifrån agerade hon räddande ängel – och stoppade den hårda bollen med skallen.

– Jag skulle säga att jag mer blev träffad, säger Fischer ödmjukt efter matchen och tillägger:

– Jag tänkte bara: ”Fan, spänn nacken nu”. Det var en bra träff men det gjorde inte ont. Ibland ska man stå på rätt plats. Det var skönt att man gjorde det i dag.

TT: Var det din bästa VM-nick?

– Det får man säga att det var. Den viktigaste i alla fall. Det var en riktig kämparinsats i dag. Vi var riktigt bra i 30 minuter, men sen handlade det bara om att ta sig igenom resten. Vi var trötta i dag, men vi är bra på att försvara och alla gav 110 procent. Jag tycker vi är värda det här.

Relaterat till artikeln

I sitt sista VM för det svenska landslaget fick 34-åringen nu avsluta med en medalj.

– Det är svårt att ta in, det känns extremt bra. Såklart. Lycka och lättnad. Det är en så stor skillnad på att åka hem som trea i stället för fyra. Nu har vi vunnit en medalj istället för att förlorat en. Man är lycklig nu, säger Fischer.

Sverige kommer nu att firas på Götaplatsen i Göteborg på måndag, något som kommer att sändas på TV4 klockan 17.50–18.50.

Pelle Strandman/TT