I fredags var det många som kunde glädja sig åt att ha fått lön. En logisk följd av det ekonomiska tillskottet på bankkontot har därmed också varit att många människor varit ute på krogen på fredagskvällen och lördagskvällen.

Helgens polisiära ärenden i Skaraborg visar en tydlig i uppgång i antalet alkoholrelaterade brott jämfört med hur det har sett ut de närmast föregående helgerna.

– Naturligtvis är det så att det ofta är alkohol inblandat under helgerna. Det är ju verkligen inte ofta som nyktra människor börjar slåss, säger Martin Kihlsten.

Under helgen har Skövdepolisen omhändertagit totalt elva berusade personer, en siffra som dock inte är någon större avvikelse. Samtliga föregående tre helger har siffran hamnat på nio omhändertagna personer.

Många av helgens misstänkta brott har inträffat i anslutning till nöjesställena i centrala Skövde. Det allvarligaste brottsfallet var en under natten mellan fredag och lördag.

– Det blir så klart alltid flest fall i Skövde eftersom det är en större stad med ett mer omfattande nöjesliv än på de andra orterna i Skaraborg, säger Martin Kihlsten.