Våren med Riksteatern Skövde startar med en presentation av programmet, den 16 januari. Då finns möjlighet att boka abonnemang, så kallade "Smartbiljetter", med extra förmåner.

Liksom tidigare är antalet föreställningar ganska jämt fördelade mellan Digitala studion och stora scenen.

Vårens program både inleds och avslutas med direktsända föreställningar från Metropolitan Opera i New York, på Biograf Odeon. Den 27 januari erbjuds Tosca, Puccinis berömda opera och avslutningen blir den påkostade uppsättningen av Askungen, den 28 april.

"Rickard Söderberg är gaytenor" står först i tur på stadsteaterns scen. Rickard serverar en personlig föreställning, "En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång", som han själv uttrycker det. Det blir sånger av varierande genrer, allt från opera till schlager, och däremellan berättar han om bakgrunden till några uppmärksammade debattinlägg han har gjort.

Höstens #metoo har gjort föreställningen "Fatta! med Cleo och Juck" än mer aktuell. Fatta är en ideell medlemförening med engagemang riktat mot sexuellt våld, och för samtycke. En av Fattas initiativtagare är rapparen, låtskrivaren och sångerskan Cleo, och hon arbetar tillsammans med danskompaniet Juck utifrån dagens samhällsdebatt om genus, sexualitet, femininitet, etnicitet och normkreativitet i ett konstnärligt format. Den 22 februari är det dags för Skövdepubliken att ta del av deras föreställning, som skådespelerskan Lo Kauppi har hållit ett regiöga på.

För de som gillar att sjunga blir det en unik familjeföreställning på Odeon den 25 februari. Då kommer Ayla Kabaca, som de flesta barn känner igen från Barnkanalen, att värma upp publiken med allsång inför visningen av Disneys film Frost. Allsången fortsätter sedan, filmen igenom, och alla kan hänga med i texthäften som tillhandahålls på plats.

Malmö opera gästar Skövde med "Godspell", den 2 mars. Musikalen är från samma tid som Hair och Jesus Christ Superstar, och kretsar kring ett antal liknelser ur bibeln.

Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf gör tillsammans med Thom Gisslén "De redan frälsta", där de fokuserar på valåret. Med humor, sång, musik och brutal ärlighet tar de sig den 16 mars an det rådande politiska klimatet.

Teaterpjäsen Kejsaren av Portugallien, efter Selma Lagelöfs bok, ges den 4 april. Uppsättningen är en ny scenversion av Lucas Svensson. I rollerna återfinns bland andra Niklas Falk, Lovisa Onnermark och Lia Boysen.

Det blir hisnande nycirkus den 11 april, då showen Roots, med Cirk La Putyka från Prag intar scenen. Veckan efter, den 19 april, är det sista programpunkten på Stadsteatern. Då serveras Hallands svar på Mamma Mia, nämligen en musikal om kärlek, baserad på Per Gessles låtar. Teater Halland presenterar "Halland Love Stories".