Åklagaren Eva Nemec Nord och spaningsledaren Gunilla Broman mötte en samlad presskår på måndagseftermiddagen efter att Mullsjöbon häktats av Linköpings tingsrätt.

Jag anhöll honom i hans utevaro på morgonden den 15 september. Sen fick polisen i uppgift att lokalisera mannen och han greps i Mullsjö i sin bostad. Det var ett lugnt gripande, säger Eva Nemec Nord.

Sedan mannen greps i fredags har polisen hållit tre förhör med honom.

Han nekar till brottet men jag kan inte lämna några detaljer av vad han har sagt. Hans uppgifter måste kontrolleras först. Brottsmisstanken baseras på tejpinköp och dna-spår från brottsplatsen, säger Eva Nemec Nord.

Nu ska polisen kartlägga mannens agerande och man ska förhöra människor i hans närhet.

Tidigare har man kartlagt utifrån fynd och målsägande. Nu jobbar vi utifrån den misstänkte mannen. Vi ska göra analyser av de spår som gjorts på brottsplatsen. Vilka kopplingar han har till de mördade personerna, det är ett gediget arbete som ligger framför oss. Vi är inte på något sätt färdiga, säger Eva Nemec Nord.

Polisen har länge misstänkt att personen eller personerna som ligger bakom brottet har tagit de mördade parets kontokort och sedan gjort uttag. Åklagaren utesluter inte att fler personer kan vara inblandade i brottet.

Det får utredningen utvisa. Vi har inga fler gripanden som är aktuella i närtid. För att inte skada utredningen vill jag inte gå in på vilka omständigheter som ska utredas, men fler gärningspersoner kan inte uteslutas, säger Eva Nemec Nord.

En stor anledning till att mannen är misstänkt på sannolika skäl är att hans dna har anträffats på platsen.

Jag vill inte kommentera var på brottsplatsen det har funnits. Det går inte att berätta nu vilka fynd eller beslag vi har gjort. Vi vet att han har gjort inköp av relevant tejpkombination.

Polisen har sedan morden fått in flera tips om att en grön amerikanare setts köras runt i området.

Den gröna amerikanaren har vi fått många tips om. Den är inte till fullo identifierad fortfarande. Den är lite av en gåta för oss, vi eftersöker fortfarande personer som har brukat bilen, säger spaningsledaren Gunilla Broman.

Nu har polis och åklagare en månad på sig att utreda morden innan ett eventuellt åtal ska väckas.

Det är sannolikt att det kommer ta mer än en månad. Det är ett stort antal spår som ska analyseras av NFC (Nationellt forensiskt centrum). Det är ett stort antal förhör som ska hållas. Med stor sannlikhet kommer vi att begära förlängning, säger Eva Nemec Nord.