Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MQ hoppas nytt koncept räddar klädkedjan

Många klädkedjor har lönsamhetsproblem när e-handeln tar en allt större del av kakan. Nu försöker sig förlusttyngda MQ på ett nytt koncept och byter samtidigt namn till Marqet.

Under nästa år ska samtliga 119 butiker i Sverige göras om. Bland annat ska externa aktörer släppas in i butikerna och det ska bli möjligt att kunna sitta och arbeta i butiken.

”En central del av Marqet är hållbarhet. Det märks bland annat genom att alla butiker inreds med upcyclat material, det vill säga återvunnet industriavfall som får nytt liv som inredning. Redan från 2020 kommer Marqet endast använda hållbar bomull i alla egna varumärken, sälja second hand, erbjuda skräddartjänster, hyra ut kläder och även återvinna dem”, uppger MQ i ett pressmeddelande.

Resultatet är frukterna av över ett års arbete med att ändra butikskedjans positionering på en klädmarknad som brottats med halvtomma butiker och fallande försäljning.

TT/Hall Media