Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Morrtrollen" har kommit till Skara

De som varit ute på promenad utmed bäcken runt gamla tennisbanan och Vasaparken i Skara har ni kanske stött på några Morrtroll. Initiativet kommer från förskolebarnen på Athena.

Morrtroll är en målad sten som har i uppgift att skrämma iväg nedskräpare. På förskolan Athena i Skara har man nu startat upp ett temaarbete som handlar om människans påverkan på miljön. I samband med det hittade barnen skräp på förskoleskolgården och fick lära sig att sortera det.

"Vi pratade om att vi ska ta hand om vår planet och att vi inte ska skräpa ner för då kan djuren dö och vi vill inte simma och leka i nerskräpat vatten. När vi frågade barnen vilka det är som skräpar ner så svarade alla barnen att det är föräldrarna och dom stora, så nu måste vi vuxna lyssna på våra barn och bli skräpsmarta!" skriver förskolan.

Barnen fick också göra egna Morrtrol som alltså nu finns utplacerade för att påminna om att man inte ska skräpa ner.