Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordförsök på parkeringsplats

Den 57-årige mannen överföll sin fru på en parkering vid sjukhuset. Han skar henne i ansiktet med ett rakblad och högg henne med en kniv. Brottet avbröts av två män som arbetade i närheten och det räddade förmodligen hennes liv.

Nu döms mannen för misshandel, brott mot kontaktförbud och mordförsök till tio års fängelse. Han ska också betala skadestånd till henne på 148 740 kronor.

Tingsrätten konstaterar att mannen mål varit att döda kvinnan och knivhuggen har träffat både i bröstet och i ryggen.

Stickskadan mellan skulderbladen har orsakat hål på lungan med luft- och blodansamling i lungsäcken som följd samt mindre vävnadsskador på levern. När kvinnan fördes till sjukhus konstaterade man att skadan på lungsäcken var livshotande.

Väntade utanför

Mannen väntade utanför hennes arbetsplats och vid parkeringsplatsen överföll han henne.

När hon sedan kom till sjukhuset fick de tömma ena lungan på blod och hon hade blåmärken på flera ställen av kroppen.

Redan den 23 april skrev 57-åringen sin son: ”Det verkar som hon har bestämt sig föratt med alla medel vanställa min heder. Den som vill vanställa min heder, den vanställer jag ansiktet på.”

I ett meddelande den 25 maj skrev han: ”Tyvärr kommer jag att fatta ett ödesbeslut och jag vet i förväg att många av mina vänner kommer att förebrå mig jag hoppas ingen frågar mig om beslutets innehåll eller natur”.

Samma dag som överfallet skriver han: ”Jag har huggit din mamma med kniven och jag vet inte vad det är som hänt med henne…"

Som en film

Mannen har berättat att han upplevde händelseförloppet som en film och att han i filmen såg en person hugga frun och att han undrade vem det kunde vara.

I efterhand har han själv insett att det var han som högg.

De två vittnena har berättat att de hörde skrik och att de upptäckte två personer brottas och bråka med varandra. När de kom fram till paret lade sig en på mannen för att stoppa överfallet.

Då hade gärningsmannen redan bett dem gå eftersom han inte ansåg att de hade med saken att göra. Klart är att männens agerande med all sannolikhet räddade kvinnans liv.

En av dem hämtade en planka och slog till 57-åringen med den för att få honom att avbryta knivhuggen.

Misshandel

Han döms också för en misshandel som inträffade den 11 april 2018 på i Falköping, Han har då tagit tag i hennes armar, tryckt upp henne mot en vägg och tog ett hårt grepp om hennes hals och tryckte till. Dessutom bet han henne i kinden.

Våldet orsakades smärta, blåmärken, ett bitmärke samt andnöd. Händelsen skedde i närheten av gemensamma barn.

Mannen har också vid flera tillfällen brutit mot kontaktförbudet.

Händelserna slutar nu med tio års fängelse och ett stort skadestånd. Tingsrätten har också bestämt att mannen efter avtjänat straff ska utvisas och inte få komma tillbaka.