Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobbning ska lösas på RFSL:s kongress

RFSL:s förbundsordförande Magnus Kolsjö utsattes för mobbning och lämnade sin post i förtid. På fredag inleder RFSL sin kongress i Skövde och då ska en ny styrelse väljas.

Skövde

RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, är en ideell organisation vars målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtq-personer som för alla andra i samhället. På fredag inleder de sin kongress i Skövde och kommer då att fatta beslut om sitt framtida arbete.

LÄS MER: RFSL håller kongress i Skövde

Under kongressen kommer även en ny förbundsstyrelse att väljas ut efter att den tillförordnade ordföranden Magnus Kolsjö valt att lämna sin post i förtid. I april meddelade han beslutet på sin Facebook.

På Tidningen QX:s sajt förklaras orsaken vara att Magnus Kolsjö utsatts för mobbning av andra i föreningens styrelse. De skriver också att de anklagade styrelsemedlemmarna kommer att att ställa upp i fredagens omval.

Magnus Kolsjö har valt att inte lämna någon ytterligare kommentar utöver inlägget han skrev på Facebook i samband med beslutet. Ulrika Westerlund som är ordförande i valberedningen vill inte heller hon kommentera det som har hänt.

– Det är alldeles för komplext för att jag ska kunna säga något utan att hänga ut enskilda personer. Jag får hänvisa till den ordförande efter omvalet.

Enligt tips till Skövde Nyheter har det nuvarande förslaget till RFSL:s nya förbundsstyrelse ifrågasatts. Det nya förslaget uppmanar till att helt nya ledamöter ska väljas för att kunna ta fram nya rutiner när det kommer till mobbning. Detta för att stötta Magnus Kolsjö.

– Det är svårt för mig att sia om vilka som kommer att sitta i den nya styrelsen innan kongressen har fått säga sitt. Vi får se efter helgen, säger Ulrika Westerlund.