Satsningen #mittskara kom till efter att kvällstidningen Expressen i vintras publicerade ett reportage där Skara beskrevs som otryggt. SkLT:s ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt beslöt sig för att försöka nyansera bilden.

– Bilden av Skara måste ju vara mer än så - och det är upp till oss alla att forma bilden och den stad vi lever i och hantera både det negativa och det positiva. Eftersom vi är med och förmedlar bilden av Skara vill vi också vara med och lyfta stadens positiva sidor - så vi bestämde oss för att helt enkelt be läsarna om hjälp, sa Marie Johansson Flyckt i en tidigare artikel i SkLT.

SkLT:s journalister Jenny Åberg, Lisa Bring och Sandra Skeppar.

Artikelserien omfattade en rad debattartiklar, författade av Skarabor som delade med sig av sin bild av Skara, samt journalistik och en paneldebatt på Jula Hotell, som också livesändes på SkLT:s nyhetssajt.

Relaterat till artikeln

Nu tar redaktionen #mittskara vidare. Tidningen har skapat en Facebook-grupp där man hoppas att diskussionerna ska fortsätta.

– Hela den diskussion som drogs igång i och med #mittskara visar på att det finns så många kreativa och goda viljor där ute som vill vår stad så mycket väl. Vi vill ge alla dessa idéer om framtid och utveckling en plats att samlas på, säger Sandra Skeppar.

Gruppen är öppen för alla och heter precis som hela artikelserien #mittskara. Initiativet är SkLT:s men fokus ligger inte på att sprida tidningens egna artiklar, utan syftar till att skapa dialog och diskussion.

I debatten den 17 april deltog bland andra SkLT:s ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt samt representanter från polis och kommun.

– Vår förhoppning är så klart att de möten som sker i gruppen i slutänden leder till att människor möts i olika former, det kan handla om olika former av evenemang eller spontana möten för exempelvis hundfolk som bara vill ta en lördagspromenad ihop, säger Sandra Skeppar.

Relaterat till artikeln

Ursprungligen är #mittskara en satsning för att skapa en bredare bild av Skara som stad - och redaktionen hoppas på konstruktiva samtal om Skaras utvecklingsmöjligheter.

– #mittskara handlar ju inte bara om att lyfta fram alla goda sidor av staden. Vi ska inte stoppa huvudet i sanden och förneka att det finns stora utmaningar, säger Sandra Skeppar.

Publiken deltog med många frågor och synpunkter under debatten #mittskara.

SkLT arbetar i flera kanaler i sociala medier sedan tidigare - redaktionen publicerar sig dagligen på tidningens Facebook-sida och konton på Instagram och Twitter. Facebook-gruppen blir redaktionens första.

– Jag gillar community-känslan man får i Facebook-grupper och just att bjuda in till samtal och få främlingar att mötas och lösa saker via dialog är något vi är måna om. Här vill vi erbjuda Skaraborna en egen arena, säger Sophia Magasanik, ansvarig för strategiarbete i sociala medier hos SkLT och Hall Media.

Klicka här för att gå med i Facebook-gruppen #mittskara