Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En anhållen för dubbelmord

Ett dubbelmord misstänks ha skett i Hjo under söndagskvällen. En person, som själv ledde polisen till brottsplatsen, är gripen, uppger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson under morgonen. – Adressen tillhör personer som är i relation med den gripne, säger han i ett pressmeddelande. Senare under måndagen anhölls personen.

Det var vid klockan 21.25 på söndagskvällen som en förbipasserande stötte på en blodig person sittandes på marken i centrala Hjo.

Flera medier rapporterade om händelsen under måndagsmorgonen, däribland GT i ett tidigt skede. För nyhetsbyrån TT vill inte Stefan Gustafsson gå närmare in på de inblandade.

– Jag kan inte säga någonting ytterligare om personens kön eller ålder, säger han.

Enligt polisen tog den förbipasserande kontakt med den blodiga personen i Hjo som sa att ”något allvarligt har hänt”.

När polisen kom till platsen ledde den blodiga personen polisen till en bostad i Hjo, i vilken två döda hittades.

– När vi kom in hittade vi två döda personer och den som ledde oss dit greps direkt, säger Stefan Gustafsson.

Därefter spärrades platsen av för en teknisk undersökning och tekniker tillkallades. En förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp inleddes i samband med det.

– För närvarande har vi inget som tyder på att det är mer än en gärningsman. Vi har inget medgivande, men det verkar som att vi har ringat in situationen, säger Stefan Gustafsson till GT.

Senare under måndagen anhölls personen som misstänks för dubbelmord.

Anhöriga till de avlidna är underrättade.