Investeraren är intresserad av satsningar som är långsiktigt lönsamma och bidrar till miljön. Pengarna ska gå till saker som kan ge en bättre framtid.

Även den här gången agerar Skövde tillsammans med grannkommunen Mariestad.

– De har kommit väldigt långt på det här området genom satsningen på Electric village. Snart kommer båttillverkaren Nimbus med sin första elektriska motor och de kommer att köra ut skolmat med eltransporter, förklarar Katarina.

Den utländska finansiären var beredd att satsa 10-15 miljarder om Northvolt placerat sin batterifabrik i Skaraborg.

– De projekt vi har på gång är kanske inte lika stora, men väldigt intressanta i utvecklingen av industrin i Skaraborg, förklarar kommunalrådet.

Finansiären skulle ha kommit hit på fredag om det första projektet blivit verklighet, men nu har man planerat in en träff i augusti istället.

Det finns just nu många områden som anses intressanta, moderaten nämner elektrifieringen av vägar, solceller och olika verksamheter inom högskolan. Många har fått upp ögonen för området sedan de aktivt deltog i Northvoltprojektet.

Det försöker nu Skövde och Mariestad utnyttja maximalt i Almedalen.

– Nu går vi vidare för att stärka Skaraborg, det är bara att gratulera Västerås och Skellefteå som är kvar i batterifabriksstriden, menar Katarina.

Hon anser att Skövde har starka kort som exempelvis Gothia Science Park och Assar.

– Vi satsar vidare mot framtiden, menar Katarina Jonsson.