Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mikael Ymer kan bli Årets nykomling på ATP-touren

Mikael Ymer från Skara har klättrat stort på världsrankingen under året. Nu kan han prisas på ATP Awards.

21-åringen är nominerad till priset som Årets nykomling på ATP-touren. Och det finns fog för det. Ymer har klättrat enormt på världsrankingen under det gångna året.

För ett år sedan var Ymer rankad 281:a, nu är han 74:a.

Mikael Ymer är en av de nominerade till priset som ska gå till en spelare som nådde topp 100 på ATP-rankingen för första gången under 2019, och som gjorde det största avtrycket på touren under säsongen. De som är aktuella för priset har röstats fram av spelarna själva.

Förutom Ymer är följande spelare nominerade till Årets nykomling:

Felix Auger-Aliassime (Kanada, 21:a på världsrankingen), Alejandro Davidovich Fokina (Spanien, 87), Miomir Kecmanovic (Serbien, 59), Corentin Moutet (Frankrike, 83), Alexei Popyrin (Australien, 97), Casper Ruud (Norge, 54), Jannik Sinner (Italien, 78).

Pristagaren av Årets nykomling avslöjas i december tillsammans med vinnarna i andra kategorier som exempelvis Årets comeback och Stefan Edbergs gentlemannapris.