Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matjätten följer efter: Därför slutar vi sälja engångsgrillar

Förra sommarens torka gjorde att flera butiker stoppade sin försäljning av engångsgrillar och flera livsmedelskedjor bestämde sig också för att ta bort dem ur sortimentet helt. Nu har även Axfood som sista stora butikskedja beslutat att sluta sälja engångsgrillar.

Axfoods beslut att sluta sälja engångsgrillar gäller för butikerna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross alla butiker.

Anledningen är framförallt av miljöskäl, då de är gjorda av aluminium som är energikrävande att producera, anser företaget.

Engångsgrillarna hamnar också mycket sällan i metallåtervinningen, utan skräpar ned i naturen istället, skriver Axfood på sin hemsida.

Beslutet grundar sig också på att engångsgrillarnas utgör så stor brandfara, något som uppmärksammades stort under förra sommarens varma väder.

Detta innebär alltså att när Axfoods lager av engångsgrillar är slut i lager, kommer de inte gå att köpa i butik längre.

Inför sommaren meddelade Coop, Lidl och Ica att sluta sälja varan.