Under året har klubben fått nya världsmästare genom familjen Hansens bedrifter på rallycrossbanorna. Klubben har sedan tidigare en världsmästare, nämligen Kent Karlsson som blev mästare 1991 i enduro.

Nu firade klubben Timmy (mästare), Kevin (trea i VM), Susann och Kenneth (teamvärldsmästere). Under kvällen berättade familjen om sina äventyr under året. Så mycket rallycross som man kört i år har man aldrig gjort förut, berättade Susanne. Förutom VM har man kört en serie i Europa där Kevin segrade totalt. Även vid tävlingar i USA segrade Kevin före Timmy.

Från att från början av året inte veta om det överhuvudtaget skulle gå att få ihop ett team till att sluta som världsmästare är en fantastisk resa, sammanfattar Kenneth.

Susanne framför ett stort tack till klubben och till alla andra Götenebor som supportat under året.

Klubben vill även lyfta fram sina jätteduktiga enduroungdomar.

– Vi har ett fantastiskt gäng ungdomar som är riktigt duktiga, säger endurosektionens ordförande Mikael Bertilsson. Matilda Alexandersson (fyra i USM), Alvin Ceder (tvåa i USM) och Elias Berggren (tvåa i USM) uppvaktades med blommor och applåder.

Varje år utser Götene MK årets GMK-profil. Det ska vara någon som gjort något extra för klubben. I år fick Kent Evertsson denna hedervärda utnämningen med motiveringen att han alltid finns med på klubbens arrangemang och gör en stor arbetsinsats lite i det tysta.

Under året har GMK genomfört fyra stora arrangemang med lyckat resultat, Götene Rundan, Nostalgikväll, Supercupen i Rallycross och Stadionenduron. Ordförande Tore Bigsten tackade alla medlemmar för det stora engagemang som visats under året. ”Utan er entusiasm är det inte möjligt att genomföra ett så pass omfattande program”, fortsätter Tore.

Tore avslutar mötet med att önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Efter mötet bjöd klubben på lussefika.

TV/Bildspel: Här hyllas familjen Hansen efter VM-succén

MISSA INTE: Två bröder i den absoluta världstoppen: ”Det måste bero på vår barndom”