Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marknadsförde Hornborgasjön på engelsk mässa

Visit Hornborgasjön ställde under helgen ut på världens största fågelmässa i England. Tanken är att locka det fågelskådande folket på Brittiska öarna till Skaraborg. – Vi hoppas få effekt redan till våren, säger Jessica Bergstrand på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Visit Hornborgasjön deltog i mässan i England som beskrivs som världens största för fågelskådare, med syfte att locka nya besökare till området kring Hornborgasjön. I montern fanns representanter för Turismutveckling Falköping, Next Skövde, Herrtorps Qvarn, Skövde fågelklubb och naturum Hornborgasjön.

– Vi fick en fantastiskt mottagande av besökarna i vår monter och jag är övertygad om att många av de vi pratade med kommer att besöka Hornborgasjön framöver, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Stort intresse

Fågelskådning är ett stort intresse bland britterna och deras största välgörenhetsorganisation för fågelbevarande har över en miljon medlemmar. De uppskattar att tre miljoner britter åker på fågelskådning minst en gång per år.

Det märktes också på besökarna till mässan att tranor skapar stort intresse, då det inte är en fågel man normalt skådar i England. Många var fascinerade av den VR-film som fanns i montern och där man med glasögonen på hamnar mitt i tranornas värld.

– Det känns som helt rätt mässa att marknadsföra Hornborgasjön på. Tillsammans med de lyckade journalistbesök vi hade under våren hoppas vi att vi redan till nästa säsong kommer att se effekt av våra satsningar i England, säger Jessica Bergstrand på Next Skövde.