Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märklig debatt i media om skolan i Skara

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Nu svarar miljöpartisten Magnus Gunnarsson insändarskribenten som i ett tidigare inlägg krävde skärpning av rektorerna i Skara. Där ombads de att jobba framåt istället för att "gå i spinn mot tagna beslut".

Magnus Gunnarssons svar

Våra rektorer jobbar både här och nu, och definitivt har de siktet framåt. Någon brist på professionalism finns inte alls, tvärtom är det mycket kompetenta och professionella rektorer och chefer vi har i Skara. Det är ju just p.g.a. denna kompetens som de så tydligt har signalerat om hur de ser på den förändring i förhållande mellan den politiska nivån och verksamhetsnivån som nu har inträtt i och med den nya politiska ledningen. De ser konsekvenserna i det dagliga arbetet och hur det kommer påverka framöver. Det är deras ansvar att göra det och de drar sina slutsatser just utifrån sin kompetens.

Vid de tillfällen jag har hört rektorer berätta om sina medarbetare, så har de bara goda och förtroendefulla ord att säga. Att såväl medarbetare, rektorer och andra chefer kommer göra sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt är jag helt övertygad om. Men det krävs att tilliten till dem finns kvar från den politiska ledningen, att de får chansen att använda och utveckla sina kompetenser.

Magnus Gunnarsson (MP)

Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel