Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mariestadskillen gjorde succé i sin NHL-debut

Det är inte många NHL-debuter som kan toppa den som Adam Werner gjorde inatt.

22-åringen från Mariestad fick sitt genombrott förra säsongen när han spelade 26 SHL-matcher för Färjestad. Till nuvarande säsong siktade målvakten in sig på Nordamerika, och natten till onsdagen svensk tid fick han göra sin NHL-debut.

Efter två matcher på bänken, i förstamålvakten Philipp Grubauers skadefrånvaro, kastades han in i matchen mot Winnipeg efter 30 sekunders spel. Detta efter att Grubauers ersättare Pavel Francouz blivit överkörd av en spelare och tvingats avbryta matchen.

Rätt som det var fick alltså tredjemålvakten Adam Werner göra sin NHL-debut. I en intervju med NHL.com berättar han om den snabba vändningen:

– Jo, det är klart att det var lite nerver inblandade. Men det gick snabbt och jag försökte bara gå in och ha kul och spela mitt spel. Jag fick en bra start, ett enkelt skott så jag kom in i det, och sedan kändes det bara bra.

Werner spikade igen, räddade totalt 40 skott och höll nollan i sin debut som Colorado vann med 4–0. Dessutom blev Mariestadskillen utsedd till matchens första stjärna. Historiskt sett är han en av blott nio målvakter som räddat 40 skott eller fler i sin debut i världens bästa hockeyliga.

Med andra ord kunde Adam Werner haft en betydligt sämre start på NHL-äventyret.

– Man måste ha stora drömmar och det här var min, säger han.