Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manskörerna bjuder in till konsert

I samband med att Herrljunga, Vara och Falbygdens manskörer samtliga firar jubileum arrangeras manskörskonserten Män, så bra! i Vara konserthus.

Västergötlands Sångarförbund arrangerar konserten ’Män, så bra!’ i samarbete med de nio körerna i Västergötland. Bakgrunden till detta är att Sångarförbundet och Herrljunga Manskör fyller 110 år, Vara Manskör fyller 90 år och Falbygdens Manskör fyller 40 år i år.

Än viktigare är att lyfta fram manskörssången som sådan och i konserten vill man därför ge prov på riktigt bra manskörssång. På scenen har de även samlat sångare från Alingsås Manskör, Sångsällskapet Harmoni i Trollhättan, Volvo-Skövde Manskör och Skara Manskör.

I programmet finns traditionella manskörssånger, men även sånger som arrangerats i modernare tappning samt några engelska klassiker. Förbundsdirigent Emily Lundgren och körernas respektive dirigenter leder sångarna. Sångarförbundet har inlett ett samarbete med spetsutbildningen Academy of Music and Business i Vara och eleverna kommer att göra några sånger.

I konserten framför Jörgen Fredriksson några solosånger och orkestern Step by step ackompanjerar. Sångare och dirigenter hälsar er välkomna till denna konsert i Vara konserthus den 19 oktober. Konserten börjar klockan 17.00.