Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Man behandlar inte medarbetare på det sättet”

Spelarföreningen hotar att stämma Skövde HF för avtalsbrott. – Jag tycker det är bra att man går vidare med sådant här. Att arbetsgivaren beter sig regelvidrigt förekommer säkert på många andra håll också och det behöver komma upp till ytan, säger Magnus Frisk.

Tillsammans med ledarna Karl Gustavsson och Harri Viinamäki avskedades handbollstränaren Magnus Frisk plötsligt i våras av Skövde HF. Enligt spelarföreningens ordförande Arne Johansson gjordes detta utan saklig grund och nu hotar spelarföreningen, som företräder ledarna, att stämma Skövde HF.

Magnus Frisk vet inte var detta ska sluta, men han tycker det är bra att ärendet tittas över ordentligt.

”Borde kollas upp”

– Det finns skäl att gå vidare rent rättsligt. Det finns enligt spelarföreningen och mig en del felaktigheter rent formellt men även behandlingen av hela ärendet är något som borde kollas upp. Det kändes inte bra då och det känns fortfarande inte bra, säger Magnus Frisk.

– Det är klart att mitt avsked borde föregåtts av en dialog. Om man pratar arbetsrätt och avtal kring hur man ska gå till väga så strider deras hantering mot det. Det är egentligen kärnan i detta. Antagligen är man medveten om de avtal som finns, men gör detta ändå. Man får nog rannsaka sin egen kunskap, menar Frisk.

Tränaren tog senare över ledaransvaret i Skara HF och har enligt egen utsago knappt haft kontakt med Skövde HF sedan den infekterade upplösningen i mars.

Ingen lösning

– Efter att jag fick sparken har de inte tagit någon kontakt alls med mig förrän de fick klart för sig att vi ledare har gått vidare med detta. Då togs det någon kontakt, men det ledde inte till någon lösning.

Nu verkar alltså en stämningsansökan komma allt närmare.

– Det här är inget vi gör mot klubben Skövde HF utan det är hanteringen av personerna som fattat besluten som vi anser är felaktig. Det handlar inte om spelare utan hanteringen rent formellt. Avskedet gjordes på ett märkligt, tråkigt sätt och man behandlar inte medarbetare på det sättet, säger Magnus Frisk.