Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för mord på 3-åring i Skaraborg

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En man är anhållen misstänkt för mord på en 3-åring i Skaraborg. Polisen är förtegen. – Det är ett så känsligt ärende, säger Christer Fuxborg vid polisen. Lidköpings kommun uppger på torsdagen att man utreder sitt agerande kring familjen.

Polisen meddelade under torsdagen att en man är anhållen misstänkt för mord på en 3-åring i Skaraborg. Under tisdagskvällen kom barnet till Skaraborgs sjukhus med allvarliga skador och polisen inledde då en förundersökning gällande försök till mord.

– Sjukhusen har en skyldighet att ringa oss om det uppstår oklarheter kring skador eller hur skadorna uppstått. Då blir vi alltid inringda för att göra en bedömning. Jag är nästan säker på att det var så men jag kan inte bekräfta det, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisregion väst.

Under onsdagskvällen dödförklarades 3-åringen och då rubricerades händelsen istället till mord.

Polisen är förtegen kring vad barnet fått för skador och vad det är som har hänt.

– Vi får invänta obduktionen för att få klart för oss vad som har hänt. Det är alltid så i början av en förundersökning, då är mina kollegor återhållsamma. Det kan förstöra mer än vad det gör nytta att berätta, säger han.

Hur gammal är den misstänkta mannen?

– Det behåller vi för oss själva, säger Christer Fuxborg.

Enligt polisen är den gripne och anhållne mannen inte barnets pappa men han ska vara bekant med barnets mamma.

Polisen arbetar nu vidare med att kartlägga den misstänkta mannen och barnets familj för att få reda på mer kring omständigheterna.

"Min huvudman förnekar brott och att han inte på något sätt har orsakat målsägandens död", skriver mannens advokat Fredrik Kron i ett sms till TT.

Lidköpings kommun meddelade senare på eftermiddagen att man under onsdagen hade nåtts av beskedet kring det döda barnet och har nu startat en Lex Sarah-utredning för att undersöka om man har agerat fel.

”Familjen har haft viss kontakt med socialtjänsten varför vi nu väljer att starta en utredning enligt Lex Sarah samt göra en anmälan till Inspektionen för Vård och omsorg, IVO,” skriver kommunen på sin hemsida.

Lex Sarah innebär en skyldighet för socialtjänsten att utreda och anmäla misstanke om allvarliga missförhållanden.