Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målvakten lämnar Skövde AIK

Jeffrey Gal har varit en viktig kugge i SAIK-målet under våren. Nu lämnar han laget. Enligt Skaraborgs Allehanda har Gal har meddelat klubben att han lämnar för en flytt till Degerfors IF.

Det blev ingen långvarig vistelse i Skövde för Jeffrey Gal. Den 26-årige målvakten, värvad från BK Forward inför säsongen, ska nämligen vara klar för en flytt till superettanklubben Degerfors IF.

Det har P4 Skaraborg tidigare rapporterat och enligt Skaraborgs Allehanda har målvakten nu meddelat Skövde AIK sitt beslut.

– Han har lämnat oss det beskedet, roligt för Jeff att han får den här chansen och samtidigt lite tråkigt att vi inte får behålla honom längre, säger Marcus Peterson, marknadsansvarig i SAIK, till SLA.

Gal har vaktat kassen i samtliga av SAIK:s division 1-matcher denna vår. Utav de 16 matcherna höll han nollan i åtta.

I och med juli löper hans kontrakt med SAIK dock ut och då väljer ett Degerfors i behov av målvakt att plocka in Gal.

Enligt såväl P4 Skaraborg som SLA kommer SAIK inte att värva in någon ersättare, utan ger posten till Marcus Fröjd i stället.