Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måltorkan ställde till det för Skara HF i bortapremiären: "För svag offensiv"

Skara HF hade förtvivlat svårt att göra mål i bortapremiären mot Lugi HF.

På onsdagen var det dags för Skara HF:s bortapremiär i SHE. Lugi HF stod för motståndet och SHF, som vann seriepremiären mot Kungälvs HK hemma i Idrottshallen, var laget som slog till först. Sara Johansson gav gästerna ledningen och man hängde med bra i matchinledningen.

Men vid ställningen 4–4, nio minuter in i matchen, låste det sig framåt för Skara. SHF gjorde inte mål på nästan 20 (!) minuter, vilket ledde till att Lugi tog över allt mer. Hemmalaget tog med sig en sexmålsledning till halvtidsvilan.

– Totalt sätt hade vi för svag offensiv del under den sista kvarten av den första halvleken. Ändå hade vi bud på tvåmålsunderläge i slutminuterna i matchen, kommenterar tränare Magnus Frisk på Skara HF:s hemsida.

De utmärkte sig

I inledningen av andra fick Skaralaget återigen bättre utdelning framåt och man kunde börja krympa hemmaledningen. Men de vitklädda hade svårt att närma sig Lugi, som fortsatte att trumma på framåt och hålla tätt bakåt.

I slutminuterna gjorde Skara ett ryck för att få till en kvittering. Men man var aldrig riktigt nära en upphämtning. Lugi höll undan och kunde till slut vinna med fem bollar.

– Efter en bra start på första halvleken blev det alldeles för många tekniska fel under den sista kvarten. Vi hade chansen i slutminuterna med flera möjligheter att gå ifatt, men spelarna blev lite fega, vågade inte chansa tillräckligt mycket, analyserar Frisk.

I Skara HF utmärkte sig annars Sara Johansson, som sköt 100 procent, och målvakten Lærke Sörensen, vars räddningsprocent stannade på 42,11 efter en fin insats.

Härnäst väntar uppehåll i SHE för VM-kval. I nästa omgång tar Skara HF emot fjolårssäsongens SM-finallag Skuru IK på hemmaplan.