Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungström tog sitt första SM-guld: "Ett mål som går i uppfyllelse"

I lördags avgjordes den nionde och avslutande deltävlingen i SM i enduro. Då körde Oskar Ljungström, Falköpings MK, hem karriärens första SM-guld – när han vann JSM2-klassen. – Det känns riktigt bra! Också ett mål som går i uppfyllelse att ta guld, säger 20-åringen från Skara.

Precis som i fjol var det Bollnäs MK som arrangerade årets sista SM-helg. Oskar Ljungström blev tvåa i klassen och femma totalt.

– Underlaget var inte riktigt vad jag gillar, men det gick ändå. Jag ledde klassen innan finalen, men med bara tre poäng och han som låg tvåa, Calle Johansson, är väldigt snabb på stenbanor så han ledde i början men på sista varvet gjorde han ett misstag och jag kunde gå om till andraplats vilket räckte till guld, berättar Oskar Ljungström.

I fjol tog han JSM-silver och dessförinnan har han tre USM-brons. Så det här var alltså Ljungströms första guld.

Totalt blev han den här säsongen tia på hela serien av alla klasser.

– Det har minst sagt varit ett "upp och ner-år", men riktigt skönt att det avslutades så här.

SM guld till Skaraborg blev det också i SM2-klassen, som vanns av Oliver Nelson, Tibro MK, före klubbkamraten Rikard Hansson.