Domstolsbeslutet går alltså emot en lägre litauisk rättsinsats som tidigare under 2017 ansett att Nerijus Bilevicius livstidsstraff i Sverige motsvarar 15 års fängelse i Litauen.

Åklagaren som har hand om fallet i just Litauen anser dock att Nerijus Bilevicius borde dömas till livstid, precis som i Sverige, skriver .

– Enligt litauisk lag kan man utdöma hårdare straff om en person mördar en familjemedlem eller ett barn, om det var extremt grymt och så vidare. Det kan också vara om det var fler än ett offer, eller om brottet innebar att också andra utsattes för fara som vid exempelvis en explosion, sa domaren Laisvydas Zederštremas till GT vid ett tidigare tillfälle.

LÄS MER: M-politikern vill stoppa sänkt straff för Holms mördare

LÄS MER: ”Familjen är orolig”

Till nyhetsbyrån TT uppger Vytautas Joncas, informationsansvarig vid domstolen, att fallets domare Laisvydas Zederstremas i domen hänvisar till att mordet var synnerligen grymt mot ett hjälplöst offer.

I samband med att Nerijus Bilevicius dömdes för mordet på 17-åriga Skövdebon Lisa Holm, beslutades att litauern skulle avtjäna större delen av sitt straff i hemlandet.

Vid Kriminalvårdens begäran om överföring beslutade däremot en lägre litauisk rättsinstans att fängelsestraffet skulle preciseras till 15 år.

LÄS MER: Lisa Holms mördare misshandlades i fängelset

Beslutet överklagades och den svenska domen har nu blivit helt översatt – därför förblir Nerijus Bilevicius mordstraff livstids fängelse även i Litauen.