24 november: Julmarknad i Flistad i Tidan, där en helt vanlig gård på landet lyses upp med över 100 marschaller, eldar som sprakar. Bodarna är julpyntade. Julmusik som spelas och doften av glögg som vi bjuder på. Även tomten kommer på besök och man får träffa djuren på gården.

Gällebergs julmarknad på Hökensås i Daretorp, Tidaholm med knallar, loppis, lotterier, konstutställning och servering.

Julmarknad i Vartoftas gamla samlingslokal utanför Falköping med försäljning av granar, hantverk, leksaker och honung. Svenska kyrkan bjuder på glögg och korv med bröd finns till försäljning.

Julmarknad i Hjo med hantverk, julmusik, häst och vagnturer, besök av tomten, pyntning av julbocken och årets juldopp.

24-25 november: Julmarknad i Valstad i Tidaholm, där det är julkaksbuffé och försäljning av bland annat hantverk, julkransar och hembrygd dricka.

Julmässa på Falbygdens osteria i Falköping där man kan smaksätta sin egen ost.

Julmarknad på Cesarstugan i Östra Tunhem, Falköping, där knallar ställer ut. Det är också julbuffé, häst och vagn och så kommer tomten på besök.

25 november: Skyltsöndag i Tidaholm, där butikerna visar upp sin julskyltning och låter besökarna rösta fram den bästa.

Julmarknad i Korsberga utanför Hjo med försäljning, servering och chans att träffa tomten.

1 december: Lions julmarknad i Tidaholm, traditionell knallemarknad i centrum med många knallar och underhållning från scenen med bland annat kulturskolan, Peder Sveder och Tidaholms lucia. Tomtefar och tomtemor kommer också till julmarknaden.

Julmarknad i Kyrkans hus i Tidaholm med Tidaholmsslöjdarna.

Julstämning på Turbinhusön i Tidaholm med julmarknad, aktiviteter och musikunderhållning i och runt stugorna på ön.

Julmarknad i Brandstorps kyrkby med försäljning av bland annat julgodis, svagdricka och brödkakor bakade i Bredegårdsstugan. Det finns också fika, det blir julvisor och tomtemor och tomtefar bjuder på julgröt och ger alla barn lite godis.

Julmarknad i Stenums skola utanför Skara med många olika hantverksprodukter, lokalt tillverkade samt fika.

Rädda Barnens julmarknad inne på Nordea lokaler i Skövde där man kan handla hembakt bröd, stickat och delta i lotterier.

Julmarknad i Lerdala församlingshem, dagen inleds med andakt med barnkören TL-kids, och fortsätter med en liten julmarknad och fika.

Julmarknad i Kvänum där dagen avslutas med fyrverkerier.

1-2 december: Kråkjul på Kråks herrgård i Skara där källarvalven och Kråks västra flygel fylls av slöjdare och mathantverkare som säljer allt från fårskinn och smide till ost och marsipan. Den juldekorerade herrgårdsvåningen är öppen för besök. I caféet på Västergötlands museum finns adventsfika.

Julmys i centrum i Skövde med julmarknad i Helensparken med stämsång från scenen, julmusik i högtalare och mysiga eldar. För barnen finns det pyssel där tomtens hjälpredor pysslar med barnen och sagotanten som berättar sagor. Under lördagen kommer de mindre besökarna kunna prova ponnyridning och självklart kommer även tomtefar på besök.

Julmarknad på Vilhemsro utanför Falköping med försäljning av bland annat smycken, kransar, keramik och annat hantverk.

Julmarknad hos Olby design i Skövde i en julpyntad möbelverkstad.

2 december: Julskyltning och tomteparad i Skara där det är tomtar till häst, till fots, i gamla veteranbilar, i brandbil, med hundar. Samtidigt pågår den traditionella julskyltningen i Skaras butiker, maskoten Gruffe bjuder på tomtegröt och så är det marknadsknallar, bodar med lokalproducerad mat och musikunderhållning på stan.

Jul i stad i Falköping under adventssöndagarna med aktiviteter på Stora torget.

Lidköpings julmarknad på Nya stadens torg med hantverk, delikatesser, musik och tomteparad.

Jul i Vara småstad med skyltsöndag, barnaktiviteter som godisregn, tipspromenad och besök av tomten, julen som dansas in och häst och vagnturer.

6 december: Julmarknad på Axevalla travbana under travtävlingarna, försäljning av bland annat ljuslyktor, julkärvar, smycken, kläder, ost, smink, julskinka, mössor, stickat, garn och dörrkransar.

7-9 december: Fågelås julmarknad på Almnäs utanför Hjo med hantverk och delikatesser från lokala producenter och servering. På lördagen och söndagen är det luciatåg.

8 december: Lerdala IF:s Tomtepromenad vid Dalklippan i Lerdala med tipspromenad, tombola, glögg och pepparkakor.

Julmarknad i Varnhemsgården med försäljning av bland annat julgranar och kransar. Kaffe och underhållning av Husbandet.

Julmarknad i Timmersdala i IF Tymers klubblokal med lokala hantverk, tomtebesök, loppis, islandshästridning, lotteri och servering.

Julstuga i Saleby utanför Lidköping med julmarknad, tipspromenad, tävling i pepparkaksbygge och besök av lucia.

Vinterkalaset i Södra Ryd, Skövde, som inleds med en invigning av torget i Södra ryd och fortsätter med aktiviteter och festligheter.

Varola/Vretens hembygdsförening anordnar julmarknad i Hembygdsgården Varola, där det finns bland annat brödkakor bakade i vedeldad ugn.

9 december: Julmarknad i Floby med julparad, tomtebesök, luciatåg och tävling om bästa pepparkakshus. Kyrkans hus öppet med bland annat julkonsert med Falbygdens manskör. Julstuga på Alphem.

Gammaldags julmarknad på Brunsbo gästgivferi.

Julmarknad i Skärvs skola med marknadsstånd med hantverk och närproducerat, försäljning av hemgjord sylt, hemgjord tvål, silversmide, honung med mera, samt lotterier från lokala föreningar. Tomtemor läser sagor för barnen.

Jul i stad i Falköping under adventssöndagarna med aktiviteter på Stora torget.

15 december: Julkalas i Skara med traditionell matmarknad med närproducerad mat i bodarna på Hötorget, hantverksmässa med julklappstips i Arkaden, julunderhållning, chans att träffa tomten invigning av nygestaltade Hötorget. Skara kommun bjuder på glögg och lussebulle och Skara Handel serverar tomtegröt. Det är också prisutdelning av priserna för Årets skumtomte och Skaras finaste skyltfönster.

Julmarknad på Berglunda vandrarhem i Tidan, julstämning i lantlig miljö.

Julmarknad på Forsviks bruk med tema julmarknad 1906 med 60-talet försäljare i en julpyntad bruksmiljö.

15-16 december: Julmarknad i Spikens fiskehamn på Kållandsö, med bland annat färska delikatesser från Skaraborgs lokala matproducenter och hantverk.

16 december: Jul i stad i Falköping under adventssöndagarna med aktiviteter på Stora torget.

22 december: Jul i sagolika Götene där centrum fylls av aktiviteter och julhandel.

23 december: Jul i stad i Falköping under adventssöndagarna med aktiviteter på Stora torget.

Har vi missat en julmarknad? Tipsa då om den på aktuellt@vgt.se.