Listan på årets sportlovsaktiviteter är lång och det händer något varje dag. Det är många aktörer som är med och arrangerar aktiviteter, några av dem är Stureplan, biblioteket, Vilanområdet, Axevalla travskola, Eggby-Istrum-Öglunda bygdegårdsförening, Skaraborgs 4H och biografen Grand.

Västergötlands museum har under veckan en jakt på semlor. Nio semlor har gömts högt och lågt bland museets utställningar. På tisdagen, fettisdagen, går det att skapa sin egen semla med en mängd ingredienser. Dagen därpå, alla hjärtans dag, blir det pysselverkstad där man kan göra kort att ge till någon man tycker om.

I anslutning till den pågående utställningen om tecknade serier på museet, kommer torsdagen att bjuda på kunskap och tips kring serietecknande med serietecknaren Nicolas Krizan.

Men det blir också en massa sport och andra aktiviteter under lovet, i Skara kommuns regi i samarbete med föreningar och företag. De flesta av aktiviteterna är gratis. Skridskor, luftgevärsskytte, teater, ponnytrav, dans, pimpelfiske, handboll, robotprogrammering är bara några av dem. En av aktiviteter som sticker ut lite extra är att ta kaninkörkort.

Stureplan har också öppet under veckan med flera aktiviteter under sportlovsveckan. På torsdagen ordnar de skidresa till Mösseberg, som man liksom flera av aktiviteterna måste anmäla sig till i förväg.

På fredagskvällen hålls Sportnatten på Vilans fritidsområde, då det finns tillfälle att prova på många olika sporter i badhuset, idrottshallen, danslokalen, judohallen och idrottshallen. Många av föreningarna i Skara medverkar under kvällen och visar upp sin verksamhet.

Vid naturum Hornborgasjön hålls det också aktiviteter, de vill ha hjälp från barn med att bjuda fåglar på finlunch. Under aktiviteten får barn lära sig mer om fåglarna som stannar i Sverige och vad de tycker om att äta. Det tillverkas också fågelmatare, så barnen kan hjälpa fåglarna att överleva den tuffa vintern.