Bilevicius, dömd till livstids fängelse för mordet på Skövdeflickan Lisa Holm, har själv begärt att få avtjäna sitt straff i Litauen, det land som han kommer från. Även litauisk domstol har kommit fram till att straffet bör bli livstid. Detta meddelades den fjärde juli. Lagstiftningen säger att en dömd person som ska överföras ska transporteras till det andra landet inom 30 dagar från ett sådant beslut. Därför bör Bilevicius flyttas inom kort.

Ja den tidsfristen har ju börjat ticka. Det borde bli under augusti månad i alla fall, säger Per Henrik Hedbrandt, tillförordnad sektionschef på Kriminalvårdens rättsenhet, till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Enligt Expressen är det troligt att Nerijus Bilevicius kommer att avtjäna sitt straff på fängelset Lukiskes i Vilnius. Det byggdes på uppdrag av Rysslands sista tsar Nikolaj II i början av 1900-talet.

Om Bilevicius skulle begära och beviljas nåd i Litauen, kan han ändå aldrig återvända till Sverige, eftersom han dömts till utvisning till på livstid, skriver P4 Radio Skaraborg.