Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lill-Ingvars stipendium till Kajsa och David

Kajsa Nilsson och David Fredriksson är årets mottagare av Lill-Ingvars stipendium. Det delas ut på Vara konserthus den 2 februari. – Det är 14:e gången som vi delar ut stipendiet, säger Elsy Andersson som var gift med spelemannen.

Det är 15 år sedan Lill-Ingvar Andersson som bodde i Skarstad, gick bort.

– Året efter instiftade vi stipendiet, allt efter hans vilja, säger Elsy som fick hjälp av flera av sin mans musikervänner. Han var en glad speleman i ordets rätta bemärkelse och han spelade framförallt dragspel.

– Under flera decennier spelade de runt om i Skaraborg men även runt Trollhättan, Alingsås, Borås och Göteborg. Under 60-talet spelade de på Skansen på somrarna, säger Elsy.

Talangfulla

Stipendiet delas ut till talangfulla ungdomar. I år är det Kajsa Nilsson och David Fredriksson, båda från Vedum, som får ta emot det.

Kajsa spelar tvärflöjt och går tredje året på Musikhögskolan i Stockholm.

Trummisen David tog studenten från Estetprogrammet med inriktning musik på De La Gardiegymnasiet i Lidköping i somras och har precis påbörjat en lärarutbildning i Göteborg.

Gästband

Stipendiet kommer att delas ut söndag den 2 februari 2020 på Vara konserthus. Kajsa Nilsson och David Fredriksson kommer att spela under konserten och efter det kommer årets gästmusiker, Edmonds Big Band med bas i Vara, att ta vid. Storbandet har med sig sångsolisterna Ragnhild Ehn White och Jörgen Fredriksson.

Kajsa Nilsson och David Fredriksson är årets två Lill-Ingvars-stipendiater.

Edmonds Big Band är gästband under stipendiekonserten.