Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lidl återkallar nötfärs – risk för salmonella

Livsmedelskedjan Lidl återkallar ett parti nötfärs av märket Guldgrytan efter att det hittats salmonella i köttet vid kontroll.

Produkten som återkallas är nötfärs från Guldgrytan med 6 procents fetthalt. Det gäller förpackningar på 500 gram med bäst före datum 12 februari, skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Salmonellan upptäckes i färsen vid Lidls egna rutinkontroller.

Lidl uppmanar kunder som köpt den aktuella färsen och har den kvar att lämna tillbaka den till inköpsplatsen eller närmaste Lidlbutik. Kunder får pengarna tillbaka även om man inte har kvar kvittot, skriver Lidl på sin hemsida.

"Bäst före-datumet har passerat men vi vill ändå uppmana alla våra kunder som kan ha kvar nötfärsen i frysen att återlämna produkten. Det berörda bäst-före-datum 2019-02-12 har sålts i samtliga Lidl-butiker i Sverige", skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Smittas man av salmonella kan man bli magsjuk, men har livsmedlet hettats upp till över 70 grader så dör bakterien, uppger Livsmedelsverket.

Återkallelsen gäller inte övriga produkter från Guldgrytan.