Festen hölls på Galejan som passande nog ligger vägg i vägg med Vänermuseet där man just nu har schlagerutställning. En efter en anlände artisterna på röda mattan. Först kom State of Drama och strax efter dök Helena Paparizou upp. 
Skövdebandet Ammotrack var sist att dyka upp på röda mattan men å andra sidan undgick ingen att höra att bandet dykt upp. De gjorde det nämligen med ett illvrål som hör hårdrockarna till. 

I minglet syntes också låskrivarna. Calle Kindbom, Thomas G:son och skivbolagsägaren Per Sonerud gjorde gemensam sak i att ta sig en titt på utställningen innan det bjöds till bords.
Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall, (S) välkomsttalade och passade på att säga hur roligt roligt det är att både Lidköping och Linköping finns på årets turneplan.
– Då kanske de lär sig att det är två olika städer, sa han. 
Efter tal serverades en terättermeny med löjrom, lax, dovhjort och chokladfrossa. 

Hårdrockarna Outtrigger och JEM höll ordentlig låda vid ett av borden och Ammotrack på bordet bredvid var inte sena att hänga på och skapa stämning i lokalen. Artisterna underhölls av komikern och artisten Bennie Vega som sjöng smörsånger från scenen.
Närmare 300 personer, på olika sätt engagerade i festivalen, deltog i festligheterna på Galejan.
Linus Svenning bjöd på en egen show, som kan ses i filmklippet nedan.