Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalernas årsmöte i Skara

Torsdagen den 28 februari höll Liberalernas (L) kommunförening i Skara sitt årsmöte i Missionskyrkan.

Inbjuden talare var Jacqueline Tjällman från Skövde, ordförande i Liberala Kvinnor Skaraborg samt kandidat till EU-parlamentet. Hon talade varmt för Liberalernas syn på EU:s framtid. Hon menade att Europa står inför stora utmaningar: Klimatet – Terrorismen – Flyktingkrisen - Ryssland och Putin - Frihandeln och Trump.

Ingen av dessa kriser är lättare att lösa av 28 stater var och en för sig. För ensam är inte stark – framtiden är mer europeiskt samarbete. Liberaler säger ja till Europa och till ett starkare EU. När nationalisterna vill att varje land ska sköta sitt, vill Liberalerna ha ett starkare EU som driver på både medlemsländerna och resten av världen mot mer öppenhet, samarbete, frihandel och mänskliga rättigheter. Hon framhöll också kvinnors rätt och jämlikhet i EU.

Vid det efterföljande årsmötet omvaldes Marlene Zackrisson till ordförande för kommunföreningen för 2019. Övriga i styrelsen för Liberalerna (L) i Skara är Ingrid Kvarnlöf (v.ordf.), Anita Afzelius Alm (sekreterare), Karl Gustav Bynke (kassör och gruppledare i kommunfullmäktige), samt Mehari Tesfai, Jan-Erik Augustsson, Karin Schmidt och Michael Karlsson.