Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Levande sagostigen i Petersburg är igång - "Var är Hasse Hare?"

Charlies Teater spelar inte bara sommarteater på Båtsmanhusets gård i Skara om några veckor. Föreningen har också tagit initiativet till ett skogsprojekt- en sagostig i Petersburgsområdet som nu är öppen.

Nu kan den som vill ta del av sagan "Var är Hasse Hare?” i Petersburgsområdet i Skara.

Charlie Teaters tanke är att berätta en saga, locka fler att vilja röra på sig och vistas i skogen- samtidigt som man får veta mer om djur natur och miljö.

– Det också en berättelse som handlar om vännernas oro för Hasse som är borta, säger Johanna Ström, en ledarna för sommarens skogsprojekt i ett pressmeddelande.

Projektet stöds av Sparbanken Skaraborg och är ett samarbete med Skara kommun på så vis att skådespelarna i skogen är ungdomar som gör detta som sin feriepraktik.

Berättelsen om Hasse Hare är skriven av Charlotte Kristensson i Charlies Teater, som tillsammans med Johanna Ström håller i sommarens första sagoperiod.

De säger att det har varit ett intensivt arbete för de sommararbetande ungdomarna att inte bara lära sig manus och göra berättelsen levande i skogen- de har också varit med att tillverka rekvisita, kostym och annat som behövs under föreställningarna.

– Flera gånger i sommar erbjuder vi ett kreativt skapande i anslutning till natursagan. Också detta arbetar ungdomarna med, säger Charlotte Kristensson och tillägger att intresset för att ta del av sagan är stort.

Arrangörerna tar hänsyn till gällande rekommendationer och därför är det anmälan som gäller för den som är intresserad av att ta del av natursagan som det är fri entré till.

– På så vi kan den som vill följa med längs sagostigen. Och vem vet, kanske upptäcker än fler att naturen är en fantastisk plats att vistas i, säger Johanna Ström.

Flera förskolor och fritids har bokat sig på de olika vandringstillfällena.

Sagostigen ”Var är Hasse Hare?” spelas från och med nu varje vardag, oavsett

väder, till och med den 3 juli.

Den 5 augusti är det sedan dags för nypremiär. Då med ett nytt gäng feriepraktikanter under ledning av Oliver Filipsson och Frida Guttke.