Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif hade förmågan att lyfta fram andra

Leif Claesson, vår tidigare kollega, chef och arbetskamrat, finns inte längre.

När vi nåddes av budet av hans bortgång var vi skingrade för vinden. Det var ett resultat av de oräkneliga omorganisationer som avlöst varandra sedan dess att Västgöta-Tidningar föddes i slutet av 1990-talet. Förändringar som stundtals varit oroliga och tunga. Ibland enbart uthärdliga tack vare kollegor och själva arbetsuppgiften, journalistiken.

Den satt djupt rotat i Leif. Han var en hängiven journalist med en stark nyhetskänsla samtidigt som han var kreativ och en god stilist. Han delade också gärna med sig av sin kunskap. Vi är flera som utvecklats i vårt skrivande under Leifs mentorskap.

Som nyhetschef för Västgöta-Tidningars olika editioner lät han journalister ta ut svängarna och leta nya infallsvinklar. Han hade förmågan att lyfta fram andra och se deras bästa egenskaper.

Lite extra bultade hans hjärta för schlagern, gärna den med skaraborgska förtecken. Genom åren tog han med läsarna på många resor till Melodifestivalens förlovade land. Vi är tacksamma över att få ha arbetat tillsammans med Leif.

Åsa Mwansa

Malin Pettersson

Martina Rask

Marita Wass