Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt Ardalabadet öppna i sommar

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

I SkLT kan vi läsa om kommunens beslut kring att hålla Ardalabadet stängt under sommaren 2020. Till mångas förvåning finns det en liten oas i lilla Ardala som är mycket uppskattad bland invånarna men även av skolan som spenderar många timmar av fritidsverksamheten här under varma sommardagar.

Badet som består av två bassänger och en utedusch är aldrig trångt utan det är en lugn plats för stora och små att njuta av den svenska sommaren på hemmaplan.

Motiveringen till att inte ha badet öppet är att man inte kan garantera hur många som är i omklädningsrummet samtidigt och på så vis kan inte kommunen ta ansvar för om Covid-19 rekommendationerna följs. Det finns ingen badpersonal på Ardalas lilla bad och det har fungerat utmärkt de senaste åren. Ett mycket enkelt sätt att efterleva de regler som nu kommunen säger att de inte kan följa, är helt enkelt att inte ha några omklädningsrum öppna. Jag är övertygad om att alla besökare på Ardalabadet gärna byter om hemma bara de har sitt härliga bad kvar och på så vis är det en mindre risk att bada i Ardala än på ett folkfyllt Vilan!

Skara kommun har länge velat avveckla vårt uppskattade bad och jag tycker det luktar illa om detta beslutet. Att skylla på pågående pandemi när man samtidigt presenterar att Vilanbadet ska öppnas med spännande nyheter är återigen ett slag i magen på Skara kommuns ytterområden.

Låt Ardalaborna och fritidsbarnen ha kvar sitt enkla och billiga bad i sommar. Budgeten finns för att driva det och vi som är där kan tillsammans se till att vi alla följer de restriktioner som åligger hela Sveriges befolkning, oavsett om man är inne i Skara eller ute i Ardala!

Flipp eller flopp?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel