Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschaufför anhållen efter bråk – stoppade trafiken på E20

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Chaufförerna hamnade i rejält bråk när deras lastbilar var inblandade i en incident på E20 på söndagskvällen. Trafiken söderut stod helt stilla i omkring en timme och i slutändan anhölls en av chaufförerna för grov misshandel av den andra.

Vid 21.45 på söndagskvällen blev det stopp i södergående körfält på E20 i höjd med Lyrestad i Mariestads kommun. Anledningen var ett bråk mellan två lastbilschaufförer efter någon typ av trafikincident.

– De blev osams och började bråka. Den ene skadar på något vis den andra på överarmen, jag tror det blev någon typ av skärskada, säger Emma Ekdahl, vakthavande befäl på polisen i Skövde.

Båda chaufförer var kvar på platsen när polisen kom dit, och den ene greps misstänkt för att ha misshandlat den andre. Den gripne chauffören, som är i 40-årsåldern, anhölls senare misstänkt för grov misshandel. Den skadade chauffören fick föras till Skaraborgs sjukhus.

Under bråkets gång blockerade de båda lastbilarna södergående körfält helt. Stoppet varade i ungefär en timme.