Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarstormen mot Monica Green

Debatten om de höga bensinpriserna har utvecklats till en läsarstorm. Monica Green (S) är egentligen inte förvånad över reaktionerna. – Förklaringen är nog ganska enkel, folk tycker att det blir väldigt dyrt när de tankar och jag reagerade själv på samma sätt, säger riksdagsledamoten.

Tidningen har tidigare tagit upp att bensinpriset skjutit i höjden:

Läns om hur Monica Green diskuterar kring prishöjningen:

Läs prishöjningen slår hårt mot landsbygden:

Monica Green tycker också att folk läser in saker i intervjun som hon aldrig sagt.

– Jag menar att man kan försöka samåka om det är möjligt och menar då givetvis inte klockan tre på natten. Jag hörde på radion i går om projektet med samåkning i Broddetorp som jag tyckte verkade väldigt intressant, fortsätter Green.

Projektet har inneburit att de har satsat på att försöka samåka i så stor utsträckning som möjligt. På landet behöver man annars ofta två bilar och man måste skjutsa barn och dylikt.

– Men det blir naturligtvis svårt om man vill ha sin trygghetszon själv i bilen eller måste åka en kvart tidigare eller senare. Och man måste givetvis i viss mån anpassa sig till andra, konstaterar riksdagsledamoten.

Dyrt att åka kollektivt

Många har också tagit upp frågan med att det är dyrt att åka kollektivt, men det resonemanget betyder också att det trots det höga bensinpriset fortfarande är billigare att ta bilen.

– Men vi har försökt lyssna på olika experter och myndigheter och verkligen försökt göra något åt de här svåra frågorna för våra barns skull. Men det innebär samtidigt att det inte kan vara som det alltid varit och det gillar inte alla.

Gynnar Sverigedemokraterna

Ett parti som Monica tycker skurit pipor i vassen är Sverigedemokraterna.

– De presenterar ofta enkla lösningar och vill att vi ska ha det som vi alltid haft det. Men vi försöker ta ett helhetsansvar och då blir det det lite bökigare för en del.

Green konstaterar att ett parti inte alltid kan få exakt som det vill och konstaterar att det finns kompromisser i de här lösningarna.

– Det vi säger att man ska försöka hitta alternativ där det går och allt är inte svart eller vitt, det finns även gråzoner och det är inte så enkelt som att bara sänka skatterna.

Här är ett utdrag av läsarnas kommentarer:

Monica Green bränslepriserna hade inte varit så höga om ni hållit er till ert vallöfte att skatten inte skulle höjas! De tre senaste åren har ni höjt skatten med 1,35 kr samt att ni har försämrat avdragen för resor till och från arbetet! Kanske dags att låta alla riksdagsledamöter betala resorna själva till och från riksdagen! Jag får inget årskort på kollektivtrafik eller på tågen! Med den lön ni har kan man ju betala resorna själva och dra sen i deklarationen! Alla som måste ha bil till o från arbetet betalar redan idag 11000 kr av skattade pengar innan avdrag får göras!

Vadå samåk....vi är en del (ganska många) som bor på landet jobbar oregelbundet inom tex vård finns ingen att samåka med...

När man läser hennes uttalande blir det inte svårt att rösta...

Det är naturligtvis enklare i stan än på landet, men de som valt att bo där kan inte räkna med att ha samma närhet till allt, menar Monica. Hörni bönder, ta er boskap och traska in till centrum, de kan beta i kyrkparken! Sätt plogen stadsbussen och odla på gator och torg centralt. Era barn får dessutom närmre till de skolor som än så länge håller öppet. De styrande tänker inte färdigt innan de öppnar munnen och tar beslut!

Monica Green, jag har inte bett dig att bestämma om jag ska ta bilen eller ej va? Idiotsummor på bensin nu! Man kan ju spara på era kostnader kanske! Hoppas det är där du kollar på alternativ!

Visst lovade (S) att inte höja bensinskatten vid förra valet, ändå gjorde man det!? Är detta politiken från det gamla arbetarpartiet? Fattigare får det allt sämre pga detta. De som har råd fortsätter argt att åka vidare som de alltid gjort. Behöver man bilen så behöver man.

Monica Green vi har varit i samma parti och suttit på en del möten tillsammans, jag förstår inte hur du kan försvara den enorma bensinhöjning som ni nu genomför, jag förstår inte hur ni hela tiden slår mot dom som har sämst ställt, vart har solidaritet och värdegrund tagit vägen hos sossarna? Ni är i princip samma syn på de svagaste som borgarna har. Är det någon som vet om ett parti där de svagaste får en röst hörd?

"Smarta lösningar”... Sänk drivmedelsskatten, så mycket mera komplicerat är det inte...

Skönt med solidaritet👍 rödgröna röran levererar lögner som kommunal tar in fint vin. Höjningen av priset sker automatiskt årligen så alla vet detta. Tror det var 2 procentenheter/år👍Tur att elbilen blir billigare om några generationer...

Det låter ungefär som att låta bemanningsföretag ska in i politiken och jobba.

Börja med att ta bort subventioner på elbilar och lägg milskatt på dessa. En elbil är inte mer miljövänlig än fossildrivna bilar om man tar med hela produktionskedjan. Då kanske man kan sänka bensinskatten en aning. Ett annat alternativ för att spara bensin är ju att hålla hastighetsbegränsningarna.

Jag tar gärna emot förslag på VEM jag ska samåka med!

Fru Green samåker väl med sina kolleger på gemensamt flyg!?Bestämma över vanligt folk går väl bra och lönar sig också väldigt väl!

Sänk politikernas löner med sisådär 50%, så kanske de också får börja vända på kronorna