Inom landslaget ryms fem huvudgrenar, rally, rallycross, racing, karting och crosskart. Utöver det är organisationen uppdelat med ett seniorlandslag, ett juniorlandslag samt ett utvecklingslandslag.

Stora delar av landslagets förare kommer att finnas på plats under lägret som börjar med två dagars körövningar i Linköping, på Linköpings Motorstadion (Sviestad).

Några av namnen som kommer är världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, bröderna Timmy och Kevin Hansen från VM i rallycross, Benjamin Thörnqvist från VM i karting samt Dennis Rådström från EM i rally.

På lägret kommer förarna träna på allt från rallybilskörning, crosskart till racing.

Därefter far landslaget vidare till Götene, för två dagars fysisk träning med inriktning på mountainbikecykling på Kinnekulle. Här kommer även förarna ta del av en gästföreläsning inom den fysiska träningen.

– Det kommer bli fyra intensiva dagar för förarna. Vi har under senare år intensifierat antalet körläger för förarna. Det är i slutändan det som är vår idrott och det är därför viktigt för oss att ha körläger. Och här har vi i Sverige en näst intill unik miljö skulle jag vilja säga, då vi har förare som är etablerade i flera internationella serier inom flera olika grenar. Det är något som vi drar enorm nytta av när förare möts över sportgrensgränserna i körträningsövningar för att utbyta och dela med sig av tankar, knep och erfarenheter, säger Magnus Lampert, Svensk Bilsports förbundskapten.

Han fortsätter.

– Den andra delen av lägret är mer inriktad på fysisk träning. Att köra bil i världsklass kräver inte bara att du har en bra bil, även du som förare måste vara i rätt form, därav har vi även en hel del fysträning när vi genomför våra läger, säger Lampert.