Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ladugårdsbrand i Lidköping

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En ladugård i Tådene, Lidköpings kommun, började brinna sent på söndagskvällen. Branden startade i samband med att lantbrukaren tände en panna i spannmålstorken.

Larmet om branden kom in till SOS klockan 22.44 på söndagskvällen. Lantbrukaren hade tänt på i en panna i den så kallade torken, där man torkar spannmål. Han befann sig i närheten när han upptäckte att det hade börjat brinna utanför pannan.

– Han hörde att det small till från pannan i torken, och då hade det redan tagit sig i verkstaden och där pannan stod, säger PG Freij på räddningstjänsten i Vara och Lidköping.

Enligt räddningstjänsten spred sig branden från pannan, ut i torken, till verkstaden och till ett äldre magasin. Räddningstjänsten kallades till platsen, och i början av släckningsarbetet jobbade 15-20 brandmän med att bekämpa lågorna.

– Jag var där själv, vi var där i några timmar. Vi drog på rätt bra i början, så det blev ingen brand ut i skogen, utan det var begränsat till gården, säger PG Freij.

Ingen person ska ha skadats i branden, och det ska heller inte ha funnits några djur i närheten. Däremot förstördes hela spannmålsintaget, stora mängder spannmål, verkstaden och torken.

– Han blev inte av med allt spannmål, men han blev av med en hel del och maskiner och en traktor. Tröskan och lite grejer hann han få ut, men inte allt, säger PG Freij.

Efter uppåt en och en halv timme hade räddningstjänsten branden under kontroll, och under de tidiga morgontimmarna kunde styrkorna lämna platsen.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden, och har således upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.