Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet till Skaraborgs gamers - rekordstort lan i idrottshallen

Alla gamers i Skaraborg har något att se fram emot i sommar. — Det här blir vårt största lan hittills, säger Alexander Svensson från Oneshot esport.

Den 28 till och med 30 juni hålls ett lan i Vilanhallen i Skara. Det är Skarabaserade föreningen Oneshot esport som anordnar, med 150 tillgängliga platser. Det har hållits lan i närområdet tidigare, men Alexander Svensson från Skara-förening uppskattar att detta hör till de största.

— Man märker på de större lanen i Sverige att detta är något som växer mer och mer. Det är till exempel fler som håller på med gaming än med fotboll, vågar jag påstå, säger Alexander.

Spel och turneringar

Under lanet i Vilanhallen i sommar finns det inga rätt eller fel när det kommer till spel.

— Vi kommer att spela allt möjligt. League of legends, Counter-strike, Super smash bros och ja, vad man känner för.

Deltagarna köper en plats och får sedan ta med sin egen dator eller spelkonsol med tillbehör. Man kommer även kunna delta i turneringar.

— Super smash bros, League of legends och Counter-strike global offensive blir de största turneringarna och vi satsar på att fixa fina priser till dem.

Fysiska aktiviteter

För de som tröttnar på att sitta still bjuds det på andra aktiviteter.

— Det är till exempel gratis bad för de som kommer och fysiska aktiviteter som Jugger, en sport som fungerar ungefär som Quidditch i Harry Potter.

För att kunna delta i lanet på egen hand måste man antingen vara 12 år, eller åtminstone fylla 12 år under året. Är man yngre och vill delta går det också bra, så länge man har med en vårdnadshavare.

Utveckla e-sportskulturen

Föreningen Oneshot esport startades för några år sedan och består av Alexander samt fem andra grabbar som brinner för e-sportskulturen och allt som hör till.

— Vi har siktat på att hålla fyra lan per år ungefär. Nu kanske vi kommer dra ner på antalet och istället dra upp storleken på dem, säger Alexander Svensson från Oneshot esport.