Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här föll kvinnan rakt ner i slukhålet – på kyrkogården

När en kvinna var på besök vid en gravplats på en kyrkogård för att plantera blommor så hände det som inte fick hända. Kvinnan tillade ner i ett slukhål, rakt ner i graven. Dagen efter hände det igen.

Det var när kvinnan besökte Södra Råda kyrkogård, nära Gullspång den förra helgen som olyckan var framme. Enligt TT så vek sig marken under hennes fötter när hon var nära en gravsten.

Kvinnan föll ner i hållet som var 120 centimeter djupt. Kvinnan ådrog sig lindriga skador.

En till föll ner

Dagen efter så var olyckan framme igen. Denna gång var det kyrkoherde Charlotte Holmgren som ramlade ner när hon skulle inspektera hålet.

– Men plötsligt när jag mätte så gav marken vika och även jag ramlade ner. Jag fick ut armarna och kunde ta emot mig, sedan fick jag häva mig upp, säger Holmgren till Mariestadstidningen.

Det fanns ingen kista i det hål när kvinnorna föll ner. Hur slukhålet har uppstått är oklart. Händelsen är polisanmäld.

– Såhär ska det absolut inte kunna gå till men man vet aldrig vad som händer under marken, säger Andreas Lindblad som är kyrkogårds- och fastighetschef i Amnehärad–Lyrestads pastorat till Sveriges Radio Skaraborg.