Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalet till Franska öppna i gång – så gick det för bröderna Ymer

Kvalet i Franska öppna drog i gång på måndagen. Bröderna Elias och Mikael Ymer spelade på olika håll. Det slutade med en seger och en förlust.

Lillebror Mikael Ymer, 20, kvalar för första gången i karriären till en grand slam. 20-åringens rankning har tidigare inte räckt till men efter en stark vår ligger han nu på plats 149 på världsrankningen. På måndagen ställdes Mikael Ymer mot 29-årige italienaren Roberto Marcora.

Ymer förlorade andra set men kom tillbaka och var överlägsen i tredje set. Han vann till slut med 2–1 i set, 6–4, 2–6, 6–1. I kvalets andra omgång väntar nu fransmannen Johan Tatlot, som är rankad 260 i världen.

För storebror Elias gick det sämre. 23-åringen, som kvalat in till Franska öppna vid två tidigare tillfällen, föll i sin första match. Han ställdes mot 430-rankade fransmannen Matteo Martineau, som efter drygt två timmars spel kunde vinna med 2–1 i set, 6–4, 3–6, 6–4.

LÄS MER: Rafael Ymer, 14, en av många talanger på tennisfesten – som slog rekord