Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroon Andersson uttagen i all star-laget – Sørensen delad tvåa

Skara HF-fostrade Wilma Kroon Andersson har tagits ut som målvakt i säsongens all star-lag i SHE. Det efter en jämn omröstning med Skara HF:s Lærke Sørensen som delad tvåa.

SHE fortsätter sin presentation av säsongens all star-lag. Tidigare har ju Skara HF:s Melanie Felber tagit plats på vänstersexan och sedan dess har Johanna Forsberg (IK Sävehof) och Mathilda Lundström (Skuru IK) tagits ut på mittsex och högersex.

Nu har även målvakten presenterats och det med Skara HF-relaterad segrare. I mål placeras nämligen IK Sävehofs Wilma Kroon Andersson som därmed får priset som årets målvakt för första gången.

– Jag blev väldigt chockad. Det är många målvakter som har varit bra i år. Jag kände att det var väldigt jämnt just bland oss. Jag satt själv och funderade på vem som skulle få det. Men det känns jättekul så klart att bli framröstad, säger Skaratjejen till she.se.

Ja, jämnt var det verkligen i målvaktskategorin. Framröstat av en jury bestående av SHE-tränarna, förbundskapten Henrik Signell och medierepresentanter var det tre målvakter som landade inom ett spann på fem procent.

Kroon Andersson etta med 30 procent av rösterna, därefter både Skara HF:s Lærke Sørensen och H65 Höörs Gry Bergdahl på 25 procent.

Fyra med 10 procent av rösterna blev därtill Kungälvs HK-målvakten Johanna Kjellman som är klar för flytt till Skara HF.

– Jag har förbättrat min lägstanivå och lyckats hålla en mer stabil nivå. Men jag vill också lyfta fram att jag står bakom ett bra försvarsspel. Det gör mycket för mig. Vi har haft ett par skador under säsongen vilket gör att de som har varit här ett tag får ta ännu större ansvar. Det har jag växt av, säger Kroon Andersson.