Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kristin axlar rollen som ny vd för Jula Miljö & Energi: ”Ser fram emot att få driva och utveckla bolaget”

Julakoncernens nybildade bolag Jula Miljö & Energi har rekryterat en ny vd i form av Kristin Boman, en lantmäteriingenjör med tio års erfarenhet av energibranschen.
– Det finns mycket engagemang och en inspirerande entreprenörsanda, och dessutom gillar jag koncernens fokus gällande långsiktigt hållbar lönsamhet, säger hon.

Jula Miljö & Energi är det senaste tillskottet i Jula Holdingkoncernen med fokus på hållbara och energismarta verksamheter. Inriktningen kretsar främst kring energi, drivmedel, investeringar i bolag med miljöprofil och återvinning, samt jord, skog och mark.

Det är med andra ord ett brett spektra som väntar företagets nytillträdda vd Kristin Boman.

− Jag ser verkligen fram mot att bli en del av Jula Holdingkoncernen. Det finns mycket engagemang och en inspirerande entreprenörsanda, och dessutom gillar jag koncernens fokus gällande långsiktigt hållbar lönsamhet.

– Jula Miljö & Energi är ett spännande bolag som ligger helt rätt i tiden med investeringar i vindkraft, innovativ miljöteknik och hållbara verksamheter. Ser fram emot att få driva och utveckla bolaget framåt, säger hon.

Kristin Boman kommer ursprungligen från Småland, men är numera bosatt i Trollhättan. Hon har en bakgrund som lantmäteriingenjör och 10 års erfarenhet i ledande befattningar inom energibranschen.

− Jula Miljö & Energi har fram till nu varit ett bolag under uppstart. Med Kristin Boman som ny vd kommer vi att ta verksamheten till nästa nivå. Med sin erfarenhet och sitt engagemang kommer hon att utveckla bolagets fem affärsområden, och även identifiera ytterligare investeringar i intressanta innovativa ”startups” och ”scaleups” inom miljö- och energiområdet. Med sina nya perspektiv kommer Kristin också att bidra till dynamik i samverkan mellan de olika koncernverksamheterna, säger Julas vd Joachim Frykberg.