Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunanställda får extra stor julklapp - som gynnar handeln

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Vanligtvis får kommunens medarbetare ett presentkort på 250 kronor i julklapp, men efter ett utmanande år i pandemins tecken väljer Skara kommun att fyrdubbla den summan.
– Det är också ett sätt för oss som kommun att stötta våra lokala handlare, säger säger Ylva Pettersson (M) och Fredrik Nordström (S).

Det är på många sätt ett annorlunda år som läggs till handlingarna. Coronapandemin har ställt om tillvaron och arbetet för många inom kommunen.

För att visa sin uppskattning för ett hårt arbetsår och för att stötta det lokala näringslivet väljer Skara kommun därför att ge sina medarbetare presentkort på 1000 kronor i julklapp. Vanligtvis brukar värdechecken som kan utnyttjas i Skaras butiker ligga på 250 kronor, men i år väljer man alltså att fyrdubbla den summan.

– Vi vill på det här sättet visa vår uppskattning till kommunens medarbetare som sedan pandemin startade har slitit hårt, säger kommunalråd Ylva Pettersson (M) och oppositionsråd Fredrik Nordström (S).

Samtidigt är innebär julklappen lite extra klirr i kassan för Skaras handlare som haft det svårt under pandemin. Kommunen uppskattar det gedigna jobb de har gjort för att minska smittspridningen genom att begränsa antalet besökare i sina lokaler, erbjuda hemleverans och publicera bilder på sina produkter online.

– Det är också ett sätt för oss som kommun att stötta våra lokala handlare som just nu har det otroligt tufft. Vi värnar verkligen om ett rikt näringsliv i kommunen och det här är ett sätt att visa det på, säger Ylva Pettersson och Fredrik Nordström.